Varkensmignonette met geroosterde wortelgroenten en koffiesaus

   

Varkensmignonette met geroosterde wortelgroenten en koffiesaus

4 personen

700 g wortel- en knolgroenten (aardperen, raap, wortelen, pastinaak etc.) ~ olijfolie ~ 300 ml rundsfond ~1 tl arabica oploskoffie ~30 g boter ~1 tl maïszetmeel ~ 4 varkensmignonetten ~ zout, zwarte peper

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil alle groenten en snij ze in niet al te grote stukken. Verdeel ze over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Rooster ze 30 min in de oven en schep tijdens het roosteren geregeld om.
  2. Giet de fond in een kookpan en voeg de koffie toe. Breng aan de kook, voeg de boter in kleine blokjes toe en klop op. Los het maïszetmeel op in een beetje water, giet het bij de saus en meng goed. Hou de saus warm.
  3. Kruid de varkensmignonetten met peper en zout (en eventueel een beetje nootmuskaat). Bak ze snel bruin aan beide kanten en laat ze een aantal minuten garen. Bak niet te lang anders wordt het vlees taai.
  4. Dien het vlees op met de geroosterde groenten en de saus. 

Biersuggestie

Abbaye de Brogne Brune is een 100% biologisch abdijbier dat relatief licht is en vrij droog. Geroosterde karamel mout zorgt voor een vleugje koffie aroma.

 

Pork mignonette with roasted root vegetables and coffee sauce

4 persons

700 g root and tuber vegetables (Jerusalem artichokes, turnip, carrots, parsnips etc.) ~ olive oil ~ 300 ml beef stock ~ 1 tsp arabica instant coffee ~ 30 g butter ~ 1 tsp corn starch ~ 4 pork mignonettes ~ salt, black pepper

  1. Preheat the oven to 180 ° C. Peel all the vegetables and cut them into not too big pieces. Divide them over an oven dish, drizzle with olive oil and season with salt and pepper. Roast them for 30 minutes in the oven and shovel regularly during roasting.
  2. Pour the beef stock into a saucepan and add the coffee. Bring to the boil, add the butter in small cubes and beat. Dissolve the corn starch in a little water, pour it into the sauce and mix well. Keep the sauce warm.
  3. Season the pork mignonettes with salt and pepper (and possibly a little nutmeg). Bake them quickly brown on both sides and let them cook for a few minutes. Do not bake too long otherwise the meat will become tough.
  4. Serve the meat with the roasted vegetables and the sauce.

Beer suggestion

Abbaye de Brogne Brune is a 100% organic abbey beer that is relatively light and relatively dry. Roasted caramel malt provides a touch of coffee aroma.

Leave a comment

Name .
.
Message .

Please note, comments must be approved before they are published